civilizációs betegségAz emberek zöme egyetért, hogy a betegséget nem gyógyítani, hanem megelőzni kell. Az a baj, hogy ember hosszú időn keresztül nem érzi, hogy beteg. Amikor pedig érzi, akkor gyakran már túl késő.
Az egészség romlásának, és a betegségek előszelének egy jól meghatározható meghatározható, kézzelfogható jelensége van, amit viszonylag egyszerű kimutatni, és még időben  visszafordítani. Mindezt úgy, hogy az illetőnek nem kell követhetetlen diétákat vagy drámai életmódváltozásokkal sújtania magát.

Kíváncsi vagy, hogy:

– Hogyan alakulnak ki VALÓJÁBAN a betegségek?
– Mi az a nagyon hatékony és egyszerű módszer, amivel könnyen kimutatható?
– Mi az a HIÁNYZÓ összetevő, amivel hatékonyan megelőzhetők, visszafordíthatók a betegségek?
– Hogyan tudsz EGYSZERŰEN az egészség felé vezető útra lépni anélkül, hogy drasztikus változásokat kellene eszközölni az életedben?
– Hogyan lehetsz tartósan egészséges és energikus?

Mi az oka a civilizációs betegségek ugrásszerű növekedésének?

ókori filozófusok gyógyítókAz ókor tudósai, mielőtt megismerték volna az atomokat, négy alapelemet: tüzet, vizet, levegőt és földet különböztettek meg, melyek az emberi szervezetet is alkották álláspontjuk szerint. A betegséget ezen elemek egyensúlyának felborulásával magyarázták. Ez az elmélet 2000 éven keresztül egészen a modern orvostudomány kialakulásáig életben maradt.

A XIX. század alapvető irányváltást jelentett. Részletekbe menő, célirányos kutatások egyre nagyobb megismerést adtak az emberi test működésével kapcsolatban. Gyors fejlődésnek indult az élettan. A felhalmozott információhalmaznak köszönhetően kialakult a gyógyszer alapú gyógyítás, mely nem hozta meg az alapvető áttörést a betegségek megelőzésében és gyógyításában.

A gyógyszeres kezelések sok esetben sikeresen szállnak szembe betegségekkel, viszont az úgynevezett NCD betegségekkel, melyek száma rohamos növekedésnek indult az elmúlt évszázadban, hatástalannak tűnnek.

/ NCD – non communicable diseases: járványszerűen terjedő, nem fertőző betegségeket. Azokat a krónikus betegségeket értjük alatta, melyeket éveken, évtizedeken fennálló, panaszokat nem okozó krónikus gyulladás okoz. Pl.: szív-érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, ízületi gyulladások, allergia és immunrendszeri betegségek, depresszió, pánikbetegség. /

Az NCD betegségeket civilizációs betegségeknek is nevezzük. Számuk egyre nő és sajnos egyre fiatalabb életkorban jelentkeznek. Megdöbbentő, hogy nem ritka a 30 évesek között a szívinfarktus vagy az agyvérzés előfordulása.

Elkerülhetőek a civilizációs betegségek?

A válasz egyértelműen: IGEN

A betegségek jelentős része a kutatások szerint, melyek elindultak már az 1920-as években a Mayo klinikán bebizonyították, hogy a civilizációs betegségek 90%-a az életmóddal és a táplálkozással függ össze. Nem az öregedés természetes velejárói ezek a kórképek. Valójában a subklinikai vagy klinikai krónikus gyulladás áll a háttérben, melyet a helytelen táplálkozásból adódó egyensúly felborulása okoz.

A civilizációs betegségeink ezért nagy százalékban megelőzhetőek az egyensúly helyreállításával.

Mi a „Nagy Egyesített Betegség” elmélet 5 alapeleme?

 1. A Civilizációs betegségek jelentős része életmód és táplálkozási tényezők eredménye
 2. A Civilizációs betegségek közös nevezője a krónikus gyulladás, mely roncsolja és károsítja a szöveteket, szerveket, melyeket elér. A folyamat hosszú évekig panaszmentes.
 3. Az étrendünk három alapvető eleme, melyek hiányoznak a modern táplálkozásunkból, csökkenteni tudják a gyulladást: az omega-3, melyet elsősorban olajos halakban találunk; a polifenolok, melyeket gyümölcsökben, zöldségekben, magvakban, fűszerekben illetve az 1/3-1/6 béta glükánok, melyeket gombákban vagy az élesztőben találunk.
 4. Az egyensúly felborult. az omega-3 és a polifenolok mennyisége a tápanyagainkban közel 90%-kal csökkent, az 1/3-1/6 béta glükán pedig gyakorlatilag eltűnt a táplálékunkból. Eközben a feldolgozott élelmiszereknek köszönhetően a gyulladáskeltő anyagok mennyisége az ételeinkben ugrásszerűen megnőtt.
 5. Amennyiben a táplálékunkban megnöveljük az omega-3, a polifenol és az 1/3-1/6 béta glükán mennyiségét, akkor a Civilizációs betegségeink 90%- a megelőzhető, ill előfordulásuk mennyisége jelentősen csökkenthető.

Gyakorlatilag immunisak leszünk a degeneratív (szövet károsodással járó ) betegségekkel szemben és sokkal ellenállóbbá válunk a fertőzésekkel, allergiával szemben.

Egészségesebben élni idős korban is?

„Az egészség testi, lelki és szociális jólét, nemcsupán a betegség hiánya. Egy erőforrás a hétköznapokhoz.”/WHO Alkotmánya/

Az egészséges élethez néhány alapvető ajánlást fogadj meg:

 1. Egyél több zöldséget, gyümölcsöt, olajos halat
 2. Csökkentsd a grillezett, olajban sütött ételek fogyasztását
 3. Csökkentsd a só, az alkohol bevitelét.
 4. Kerüld el a drogok fogyasztását
 5. Hagyj fel a dohányzással

Ha többet szeretnél tenni a csendes krónikus gyulladás megelőzésére, akkor két alapvető készítmény szedését fontold meg

 1. Omega-3 és polifenol kombinációja
 2. 1/3-1/6 béta glükán tartalmú készítmény

Ha az emésztőrendszereden szeretnél segíteni, fogyassz prebiotikumot!

Ha a szervezeted egyensúlyát szeretnéd helyreállítani, akkor használj megfelelő összetételű ásványi anyag, vitamin és 1/3-1/6 béta glükán tartalmú minőségi táplálékkiegészítőt.

Részletekről érdeklődj itt.

Pin It on Pinterest